rólunk

A FIRST zenekar Orosházán alakult 1996-ban. Alapítói: Leszkó Róbert-gitár, Melega Krisztián-ének, Pintér Tamás -basszus, Sárecz Viktor-dob.

Tulajdonképpen, az akkor még aktív, Charlotte de Harlotte zenekarral párhuzamosan indult az új banda, az eredeti elképzelés szerint ez a csapat csak saját szerzeményeket játszott volna. A Charlotte feloszlott 1996-ban és a FIRST vette át a helyét. Ekkor már tudott a zenekar kb. 3 órányi anyagot, aminek javát az átvételek alkották. Az első koncert a néhai Kétárbócosban volt 1996. április 30-án este. Ezután a Cápa sörözőben / volt Talon / váltak rendszeressé a koncertek.

Az Ifiházban 1998-ban felvettük az első demo CD-t, “Egy ideig itt is voltam!” címmel. Ennek elég jó fogadtatása volt és a koncerteken játszani is kellett. Ekkor már a környékbeli szórakozóhelyeken is rendszeresen felléptünk. Az első nagyobb megmozdulás 1998-ban Orosházán, a Fáklyás utáni utcabálon volt, ahol a zenekar először játszott nagyobb közönség előtt.

“Tagkeringők”

Aztán 1999-ben Pintér Tamás elköltözött és kivált a zenekarból, Sárecz Viktor pedig abbahagyta a zenélést. Egy hosszabb szünet következett, ami zenészek keresésével telt. Ekkor jött a képbe Ullrich József (Öcsi) basszus gitáros és Asztalos Andor dobos.

A zenekar 2000 közepén tehát újraindult. A repertoárt átalakítottuk, a régi számok helyett frissebb slágereket, jobban pörgő zenéket tanultunk. Újra beindult a klubélet, de inkább vidéken, mint Orosházán. Megint meghívtak minket a Fáklyásra, ahol már ütősökkel, fúvósokkal, billentyűssel (itt játszott először velünk Feldmann Tibor) és vokalista lányokkal kiegészülve léptünk fel. Eközben érkezett a zenekarba az ex-Kulturális Szemlés Kugyela Eörs (Örsi) ritmikus gitárosnak. Ezzel színesedett a hangzás, és valamelyest szélesedett a műsor.

Az újabb nagy változás 2002-ben történt: előbb Örsi, majd nem sokkal később Öcsi is kivált. Ekkor megint egy rövidebb szünet következett. Nehéz és gyötrelmes keresgélés után a zenekar Albert Zoltánt hívta meg basszusozni, és ezzel egy időben került hozzánk teljes jogú tagnak Feldmann Tibor (Pici) is billentyűsnek. Ez egy teljesen új korszak kezdetét is jelentette. A hangzás és a műsor gyökeresen megváltozott, elő lehetett adni összetettebb hangszerelésű zenéket. Nem sokkal ezután érkezett Béres Enikő énekesnő, így a repertoárban megjelentek a női számok.

“A fiatalok térnyerése”

A háttérben is elég sok változás volt, elértük, hogy nagyobb rendezvényeken is tudtunk játszani rendszeresen. Ez a felállás nagyon sikeres időszakot tudhat maga mögött, megannyi klub- és szabadtéri koncerttel.

Azonban 2007 nyarának végén közös megegyezéssel kivált Leszkó Robi, így új gitárost kellett keresni, akit napok alatt meg is találtuk, Bagaméri András személyében. Az Ő belépésével jelentősen fiatalodott a zenekar és új impulzusokat is kaptunk. Három hónap pauza után, 2007 decemberében léptük újra közönség elé, immár Andrással. A fogadtatás kiválóan sikerült.

Egy sikeresnek nevezhető 2008-as nyári beugrás után aztán héttagúra bővültünk. Berki Lilla énekesnő érkezésével még tovább fiatalodtunk és még nagyobb lendületet vettünk. Ekkora már elértük, hogy a környék nagyobb megmozdulásain és utcabáljain rendszeresen játszunk, és a klubélet is erősen fellendült.

fel az oldal tetejére