béres enikő

eniko_design01

1972. november 27 -én születtem Kisvárdán.

Igen, ha utána számolunk, idén leszek 38 éves és ráadásul Szabolcs – Szatmár – Bereg megyéből származok, de tájszólásom nincs, ezt többen is tudják bizonyítani.

Ahogy átolvastam a fiúk életrajzát rá kellett döbbennem, hogy nem rendelkezek ily széles zenei múlttal és katona sem voltam, ahol fejleszteni tudtam volna tudásomat, de azért nem vagyok elégedetlen, én is belekóstoltam néhány dologba…

Már az óvodában “kisrigónak” becéztek az óvónénik, anyukám pedig rendkívül büszke volt rám. Az általános iskolát Záhonyban végeztem, ahol az énekkarban énekeltem, mint mezzo -szoprános, és sokszor osztott rám Ági néni szóló énekeket.

1983-tól 1985-ig a záhonyi zeneiskolában zongorázni tanultam, de valahogy nem volt affinitásom a szolfézs órákhoz és a tanterem mellé jártam, így 2 év után abbahagytam. 1987-ben befejeztem az általános iskolát és a debreceni Ady Endre Gimnázium ének-zene tagozatán folytattam tanulmányaimat. Tanulságos 4 év volt, és sok érdekes emberrel találkoztam. Ezek az évek a lelki fejlődésemet jobban segítették, mint a zeneit. 1991-ben érettségiztem, majd eléggé kusza lett az életutam.

Biharkeresztesre kerültem, ott dolgoztam és mellette énekeltem egy zenekarban, pontosan 9 hónapig. A formáció 4 tagú volt, “The Louse Band”, 1 stúdióban felvett saját szerzemény és 1 koncert a zenekar mérlege.

1993-ban kerültem Orosházára, ahol Jakabné Túsz Ildikó fedezett fel. Ő hívott a Madrigál kórusba énekelni, ez nem tartott sokáig, de itt találkoztam Fehér Bélával, aki a Dili- dal vezetőzenésze volt. Énekesnő hiányában rám gondoltak, 1994-től énekeltem a zenekarban, először gyerekműsorokat, majd bővítettük a repertoárt, és D- stúdió néven szórakoztató tánczenével is foglalkoztunk. Ki – mit – tud az én listámon is szerepel, először szólóban, ahol a Dili- dal kísért, majd duóban Gábor Kornéllal, ami eléggé eredményesnek mondható: a televíziós válogatásig jutottunk el. A Dili- Dalos, D- Stúdiós évek szépek voltak. Sok helyen fordultunk meg és sokat éjszakáztunk az emberek szórakoztatásáért, azóta karikásak a szemeim és a mai napig nem tudom magam kialudni. Jó társaság volt. Azért írom múlt időben, mert már nem zenélek velük, elváltak az útjaink, vagyis az én utam.

A First zenekar 2001- ben fanyalodott rám először, amikor a Fáklyás felvonulás utáni koncertre kértek fel vokálozni. 2002 őszén hívtak rendes, bejegyzett énekesnőnek, és azóta is tart eme dolog, így ez a zenekar életemben jelenleg az egyetlen és az első helyen áll, hiszen First!
Hát ennyi. Amennyiben valaki részletesebben kíváncsi valamire, megkérdezheti a honlapon…

fel az oldal tetejére