asztalos andor

andor_design01

1971 június 11-én születtem Orosházán, amúgy Tótkomlóson vagyok és mindmáig ott is élek. Szüleim zeneszeretete és a hetvenes évek rock legendái (Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep…stb.) juttattak el odáig, hogy már óvodás koromban kiporoltam az ülőgarnitúrát – Anyám legnagyobb örömére – egyedi dobverőimmel (két görbe vállfa) !! 10 éves koromban jelentkeztem a tótkomlósi Úttörőzenekarba nagydobosnak, és itt elcsábultam a csillogó fúvóshangszerek irányába, ami azt eredményezte, hogy 15 évig a trombita volt a fő hangszerem. Természetesen a dobolás folyamatosan érdekelt, így otthon magam tanulgattam, szerkó híján több-kevesebb sikerrel. 1985-ben Szegedre kerültem, ahol épületdíszítő szobrászatot tanultam. Az első zenekart itt alakítottuk, ami a BÚGACSIGA nevet kapta, de már nem emlékszem miért. Az első szerkót 1986 nyarán sikerült megvásárolni egy lakodalmas bandától. A cucc: nagydob, pergő, lábcsin állvánnyal, oszt ennyi. Ezek után már könnyebb volt a tanulás, és még segítséget is kaptam egy akkori zeneművészeti főiskolástól, aki egy pár üveg sörért mutogatott ezt-azt. A BÚGACSIGA nem volt hosszú életű zenekar, ezért két év után – ami tartalmazott 2 koncertet is – feloszlott ! ’88 tavaszán már nagyobb rutinnal rendelkezve alakítottunk egy blues triót, ami a THE END nevet viselte. A zenekar 4 órai próba és egy sikeres club koncert után szétszéledt.

1989-ben visszakerültem Tótkomlósra, ahol tovább folytattam a gyakorlást és mellette természetesen még mindig trombitás voltam a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekarban. A trombitálást 1996-ban abbahagytam és ütősként a mai napig tagja vagyok a zenekarnak. 1991-ben keresett meg Rusznák Gyuri gitáros barátom azzal, hogy újra szeretné alakítani a SPECTRUM zenekart. Természetesen igent mondtam, mivel gyermekkoromban sokat bámultam őket nagy tisztelettel. A SPECTRUM csak 1992 tavaszán alakult újjá, mert engem elvitt a Császár katonának 1 évre ! Itt ismertem meg Ulrich Öcsit (basszer) akivel később több projectben is részt vettünk (lásd FIRST).

1994-ben született a lányom Márta, akinek az anyját, Alízt 1996-ban vettem feleségül, és aki szült nekem egy fiút is , Balázst ’97-ben.

A SPECTRUM-mal egy idő után már nem csak bluest játszottunk, hanem (igaz ezt Sirokkó néven) elmentünk vendéglátózni, ami a család anyagi gyarapodásának feltételeit biztosította (ugye !). Ezt a zenekart 2001-ig szolgáltam, és ezután érkeztem 2001 nyár elején a nagysikerű FIRST együttesbe, ahol már régóta nyaggatnak ezzel a ki..b..ott életrajzzal (Tibi váze). Egyébként civil életemben nyomdászként dolgoztam egy orosházi nyomdában, aminek a zenekar néha hasznát vette (pl. plakát !!).Most pedig már hazai pályán nyomulok.

fel az oldal tetejére