Szétázott szülinapi parti

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Az nem kifejezés, mennyire szétáztunk június 11-én este. Történt, hogy jóbarátunk és kollágánk, Csepregi Robi betöltötte a 30. életévét. (Természetesen felhívtuk figyelmét ama tényre, hogy innentől kezdve minden nap ajándék!) Ennek örömére felesége és barátai meglepetést szerveztek neki. A meglepetés pedig mi, azaz a First zenekar voltunk.

Az egész úgy volt tervezve, hogy Robit elcsalják valamilyen indokkal otthonról, hisz a barátai számára tervezett egy kis kerti partit a jeles napon. Ám az ünnepelt az Istenért sem akart elmenni otthonról. Ezt a problémát a neje oldotta meg egy huszárvágással: közölte vele, hogy meglepetés készül, menjen be tusolni, és ki ne jöjjön. Ekkor érkezett a telefon, hogy szabad a terep, így indultunk, és elkezdtük bepakolni az udvarra a hangcuccot. Persze Robi nem bírta, és kikukkantott az ablakon. Mikor meglátott minket, leesett állal kilépett az udvarra, és nem győzött hüledezni, hogy mekkora meglepetést kapott.

Időközben befutottak a barátok, akik azonnal birtokba vették az udvart, és jöttek az ilyenkor szokásos, kissé ugratós és mókás köszöntők. Mindeközben mi rázendítettünk a nótákra – melynek Cézár kutya kevéssé örült. A vendégek hamar táncra fogták, és volt aki nótás kedvében elkérte a mikrofont. is.

Aggódni az első égzengéskor kezdtünk, és bizony kétszer fel is kellett függeszteni a zenét, hiszen elkezdett csepegni az eső. Ekkor kerültek elő a szomszédból a napernyők – kedvencük a rózsaszín alapon lila delfines lett – melyek a hangszerek és a technika fölé kerültek.

A halászlé már éppen tálalás alatt volt, mikor gyakorlatilag leszakadt az ég. Esély sem volt arra, hogy összepakoljunk úgy ömlött az eső. Mentettünk mindent: hangszerek, a tokokba, dob letakarva. Persze a napernyők hamar felmondták a szolgálatot, így ázott minden. Gyorsan takartunk pokróccal, fóliával és épp azzal, ami kézre esett. Mi menthetetlenül eláztunk, de nem voltak ezzel másként a vendégek sem.

Ekkor történt a nap egyik poénja: a kerti asztalnál ült két úriember, akik mit sem törődtek azzal, hogy ömlik az eső, dörög és villámlik, ráadásul mindenki fel-alá rohangál, kiabál és pakol az eső elöl. Ők ketten – mintha megállt volna az idő – nyugodtan ültek, és kanalazták a halászlét. Egyikük pedig odaszólt a társának csendes hangon:
– Komám, van egy kis kenyered?
– Természetesen – mondta a jóbarát, és ezzel átnyújtott az asztalon egy addigra teljesen szétázott kenyérszeletet.
Eső ide, eső oda, az asztal körül állók törvénytelen röhögésben törtek ki, mely jelezte az egész helyzet komikumát.

A végén mindenki beköltözött a házba, ott folyt a móka, ám ez már zene nélkül. Megettük az igen finom halászlevet és a túróscsuszát, Robitól és Líviától kölcsönöztünk száraz pólót és női ruhát. Történt még, hogy a pakolásnál – mivel a garázsban nem volt jó a lámpa – Tibi autójával világítottunk. Persze ennek az lett a vége, hogy lemerült az akkumulátorja, így az esőben tologattuk a kocsit, hátha elindul. Ez nem segített, így be kellett bikázni ami eredményes volt. Az elmondható, hogy mindeközben Tibi nem a nyugodtság szobra volt . 🙂

Minden jó ha a vége jó, és ezúton is boldog szülinapot kívánunk Csepregi Robinak! És ígérjük, egy év múlva bepótoljuk a mókát – igaz, azt már minimum egy katonai sátor alatt kell rendezni. Persze az eső alatt nem készültek fotók. Ez volt a legkisebb gondunk.

Tags: , ,

  1. csepirobi azt írta:

    Üdv kedves barátaim! Hát azért ez elég komoly buli volt… Ha nem szakad le az ég, akkor… te jó isten
    Őszinte köszönet és hála NEKTEK, esküszöm egy életre szóló élmény volt.
    Az este állítólag még tortát is kaptam, ami alatt Ti heppibörsztdéjeztetek, na erre a részre én már nem emlékszem… még szerencse, hogy videó is készült. Bár nem biztos, hogy látni akarom.
    Hálás köszönet mindenért, maradok hűséges rajongója a FIRST zenekarnak! Szép napot!!!

  2. csepirobi azt írta:

    Egyébként remek háttér a szomszéd néni csirkeólja a zenekar mögött…

Szólj hozzá!