A tótkomlósi vadászházban

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Különleges meghívást kaptunk Szabó Tamás barátunktól. A tótkomlósi vadászházba invitált bennünket, ahol amolyan baráti összeröffenést tartottak – nem a vadászok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi azt sem tudtuk, pontosan milyen alkalomból koncertezünk. Aztán kiderült: az elmúlt 5 évben elmaradt szülinapok, névnapok és egyéb évfordulók össznépi megünneplését tartották.

Több turnusban értünk a helyszínre, hiszen jómagam a kezdéskor, 21 órakor még javában dolgoztam. Ezért elkezdték nélkülem a koncertet, Enikő tartotta a frontot. Nagyjából 22 órára befutottam, és Tamás azonnal egy jóféle pálinkával fogadott. Nagy duzzogva elfogadtam, aztán beszálltam a zenélésben. Az gyorsan kiderült, hogy a vendégek inkább az asztalnál ücsörögnek és hallgatják a jóféle muzsikát. Semmi gond, nyomtuk rendesen a zenéket – majd utána a zsíros kenyeret is az arcunkba.

A buli akkor indult, mikor Tomi előkapta. Mármint a trombitáját. És jöttek a lakodalmas nóták, valamint a fúvós indulók. Andor úgy döntött, dobolt eleget a fúvószenekarban, így átadta nekem a “habverőket”. Az igazi magyar persze a lakodalmas nótára indul be, és ez itt sem volt másként. Mikor lejárt a lagzis kör, már nem volt gond a hangulattal, nyomtuk a saját repertoárunkat.

Írtam az elején, hogy én később érkeztem, Enikő viszont hamarabb köszönt el, mivel másnap hajnalban kelnie kellett. Fájó szívvel, de elengedtük. A hangulat egészen hajnal 2-ig kitartott. Persze a végjátékban ismét előkerült a trombita, és a zenekaron belüli sorok újra megbomlottak. Én ismét elfoglaltam a dobot, Andor pedig lenyúlta Zozitól a basszusgitárt, és adta az alapot – több-kevesebb sikerrel. Majd mindennek végén úgy döntött, hogy felszarvazza saját magát 🙂 Ez pedig jól látszik a fotókon is.

Köszi a meghívást, igazán mókásra sikeredett est volt.

Tags: ,

  1. Tamás azt írta:

    …Ez tényleg egy őrült buli volt! Mindenki le volt döbbenve, hogy a zenekar mennyire jó volt!!!
    Szinte megállás nélkül nyomták a jobbnál jobb számokat. Rajtunk kívül /mi tudtuk mire számíthatunk, hiszen ezért hívtuk ŐKET / a meghívottaknak a FIRST zenekart említve még más emlékeik voltak. Ezek kapcsán egy biztos: igaz, hogy ez volt az első bulink, de az tutti, hogy nem az utolsó!!! Reméljük azért a zenekar is jól érezte magát, és legközelebb is jókedvvel jöttök hozzánk…
    Nos (ez itt egy szem akar lenni.)
    Emlékül nektek azért,hogy ha Tótkomlóst megemlíti valaki, jusson eszetekbe: EMLÉK SZEM (ha nem érthető kérdezzétek Andorrrrét)
    Köszönünk szépen mindent! Sziasztok!

  2. t azt írta:

    király volt a bui

Szólj hozzá!