Agyő Algyő

megmondta: Krisztián  // kategória: stb

Még szeptember elején esett meg velünk, hogy Algyőre hívtak koncertezni egy főzőversenyre. A meleg kedvez egy fesztiválnak, a kánikula néha előnyére válik, ám a hőségriadó semmiképpen nem. Pedig a késő délutáni oda úton 38 Celsius fokot mutatott a kocsi digitális hőmérője.

Ez aztán meg is látszott a helyszínen, hisz alig lézengett ember. Megértjük őket, nekünk is alig akaródzott kiszállni a légkondis utastérből. A döglesztő melegben aztán régi ismerősbe botlottunk, nevezetesen Pleskonics Andrásba, azaz Plesibe, aki a szegedi egyetemen rocktörit oktat. (Egyébként annál inkább öröm volt a találkozás, hisz nevezett orosházi születésű). Ezen a napon Plesi volt a műsorvezető, ám neki sem volt sok sikere: a kevés ember is inkább az árnyékban lihegett, minthogy kijött volna a placcra.

A koncert egyébként kora este kezdődött, ám már az elején nyűgök adódtak a helyben lévő technikával, így elég sokára tudtunk beállni. A szemünkbe világító lámpáktól nem láttuk, mennyien vannak, de aztán “felvilágosítottak” bennünket: tizenhárom ember csápol a nézőtéren. Meglepő, de a körülményekhez képest őszintén szólva már ennyinek is örültünk.

Enikő távollétében most is Lilla volt az énekesnőnk, aki derekasan küzdött a színpadon Krisztiánnal együtt, lévén, hogy átlagban két számonként egyszerűen eltűnt az ének a hangfalakból befelé, így semmit nem hallottak magukból.
Mindeközben a színpadra invitáltuk Plesit, aki percussionosként gyarapította a hangzásvilágot. Ennél csak az volt a jobb, mikor Krisz mikrofonja megkukult. Kapott gyorsan egy másikat, de két szám után az sem szólt. A harmadikat is odatették elé, ám az sem volt tökéletes. Úgy nézett ki, mint Brezsnyev elvtárs a Vörös téren, a dísztribünön – előtte mikrofonok sokasága. (Itthon persze kiderült, hogy a saját mikrofonjának semmi baja, így utólag pláne nem értjük az egészet).

Végezetül megunva a technikusok szerencsétlenkedéseit, rövidre zártuk a koncertet, és az algyői gázmezők felénk szálló tömény gázillatától elbódulva hazaindultunk. Mindössze egy dologgal vigasztaltuk magunkat: próbának nem volt rossz.

Tags: , ,

Szólj hozzá!