Gádoros – későn kezdtünk, hamar végeztünk

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Ismét egy falunap az őszben, ezúttal Gádoroson. Sokadszorra utaztunk a szomszéd kistelepülésre, így már rutinosan készültünk a koncertre. Ami azonban rajtunk kívül álló okok miatt szokatlanul rövidre sikeredett.

Történt, hogy a másik orosházi zenekar, a Folkográfia legalább fél órás késéssel léphetett színpadra. És mivel ők is élőben játszanak, így bizony idő kellett a beszerelésre, és a koncertjük végén a lepakolásra. Ez a csúszás ekkorra már több mint 50 perc volt, azonban ott toporgott a feljáróban a “nagysikerű Josh és Jutta”. (Bár be kell valljuk, előtte fogalmunk sem volt, kiket takar ez a név. De őszinték leszünk: nem is volt kár érte).

Szóval jöttek a “sztárok”, akik a 25 perc playback és ugribugri helyett jó háromnegyed órát bohóckodtak a színpadon. Ezzel tovább nyúlt a késés. Annak ellenére is, hogy a bepakolást rohamtempóban, 15 perc alatt megoldottuk, és már kezdtünk is. Egy darabig közel 200 ember ácsorgott a színpad előtt, de többségük fázott, így elment. Maradt azonban egy 50-60 fős keménymag, akiknek innen is köszi.

Azonnal belezúztunk a lecsóba, és nem is volt gond. A cucc tökéletes volt, a lent lévők pedig táncoltak és énekeltek megállás nélkül. Ám alig játszottunk még egy órát, mikor legnagyobb meglepetésünkre jött az utasítás: lejárt az idő, vége a bulinak, hisz éjfél után nem lehet hangoskodni, addig van engedély. Ezt persze be is mondtuk a mikrofonba, amely nem aratott túl nagy tetszést. De nem volt más, a buli tetőfokán befejeztük a koncertet.

Mindezek ellenére köszi, és jövőre ha hívnak, megyünk. Csak kérjük, ne legyen ekkora csúszás a műsorban:)))

(A fotókért külön hálás köszönet Rosta Tibornak)

Tags: , , ,

Szólj hozzá!