Zene a pesti kézilabdás csajoknak I.

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Nem mindennapi felkérés érkezett a zenekarhoz még december legelején. Az Orosháza Kézilabda Sport Club egyre gyümölcsözőbb kapcsolatot ápol budapesti csapatokkal. Már második alkalommal érkeztek a fővárosból gyerek csapatok, hogy egy villámtornán összemérjék tudásukat a helyiekkel.

Eddig a sport hír. A lényeg, hogy a budapesti lány csapat a Hotel Flórában szállt meg Gyopárosfürdőn. A torna egyik főszervezője pedig ismeri a zenekart, így a szálló tulajdonosával egyeztetve koncertet szerveztek.

A pesti csajok a döntőt az orosháziakkal játszották, és csak büntetődobásokkal maradtak alul. Kicsit el volt keseredve a társaság mire a szállóba értek, ám hamar felderült az arcuk, mikor megláttak minket, amint pakoltuk be a hangcuccot.
A lecke fel volt adva számunkra több szempontból is.

1. Szűk volt a hely. 2. Nem lehetett túl hangosan zenélni. 3. 1997-es születésű lányoknak kellett játszani. Főleg ez utóbbitól tartottunk kissé.

A csökkentett hangerő miatt olyan érzésünk volt, mintha vendéglátós zenekar lennénk. Némelyik keményebb számnál volt is nagy derültség a zenekaron belül.

Kiosztottunk több lapot, melyen a teljes repertoár szerepelt, és a zenekar átment zenegépbe – csak pénzt nem kellett belénk dobálni.
A legjobb az volt, mikor az első két kislány odajött, és ártatlan arccal kérték a Tankcsapdát. Általános derültséget keltettek vele, de a kérés az egyben parancs is volt, így rákezdünk. De ez nem volt nekik elég, szerették volna énekelni is. Így kaptak mikrofont, szöveget és már nyomták is. Egy speciális karaoke volt ez, élő zenekari kísérettel.
A szülőknek sem kellett sok, ők is beálltak a sorba és kérték bőszen a nagy slágereket. A tervezett két órás koncertre ráhúztunk fél órát. Be kell valljuk, nagyon kiválóan éreztük magunkat.

Folytatása következik január 31-én, mikor újabb csapat érkezik. Igaz, ők még kisebbek lesznek, de már semmin nem fogunk meglepődni.

Tags: , ,

Szólj hozzá!