Zenekar a gangon

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

A címben benne is van minden sava-borsa annak a szülinapi koncertnek, melyet augusztus végén adtunk Kardoskúton. Ugyanis egy 4 méter hosszú és másfél méter széles gangon – teraszon – nyomtuk a zenét egy jóbarát 40. születésnapján.

Az említett jóember nem más, mint Tóth László alias Kutya. Ez a jóravaló ember töltötte be a 40-et, és a pörkölt mellé szerinte igazán az élőzene dukál egy házibuliban. Ezért meghívott minket, szolgáltassuk a zenét. Természetesen igent mondtunk a felkérésre, és annak rendje-módja szerint be is futottunk a szomszéd településre időben.

Az első nagy kérdés: hol szereljünk be? Mindenképpen fedett helyre vágytunk, okulva egy korábbi szülinapi koncert égi áldásából. Óhajunkat meghallgatták, és megkaptuk a teraszt, és a világot jelentő padlólapokat. Azonnal rájöttünk, hogy teraszon – vagy népiesen, gangon – még nem játszottunk. Sebaj, ezt is megoldjuk. A hangcucc és a hangszerek beszerelése után azonban azzal szembesültünk, hogy gyakorlatilag mozgástér nincs. De mivel sok jó zenész kis helyen is sört iszik, így ez sem okozott problémát.

Beszélj a zacskós mikrofonba (klikk a képre galériáért)

Beszélj a zacskós mikrofonba (klikk a képre galériáért)

A meghívott vendégek a pörköltet élőzene mellett fogyasztották, majd lassan eljött az ideje a táncnak is. Ez azonban nem ment  könnyen, inkább az ünnepeltet biztatták éneklésre. Ennek azonban van előtörténete: Kutya ugyanis nagy First rajongó, és az esetek többségében mindig megpróbálja koncert közben elkobozni Enikő mikrofonját, hogy abba énekeljen. Az ilyen esetet megelőzendő, főhősünk kapott egy saját mikrofont, melyet akkor vett igénybe, amikor kedve támadt hozzá. Általában kihasználta a lehetőséget, és bár az operaház mesterkurzusára idén még biztosan nem hívják meg, ám a Megasztár kardoskúti előselejtezőjén közfelkiáltással tovább juttattuk.

Mire közeledett a koncert vége, a vendégek is belelendültek a táncba. Nagy szerepe volt ebben a helyszínen frissen megalakult Határőr Nyugdíjasok Szervezetének, melynek “idős” tagjai nem hagyták cserben bajtársukat, kitartóan táncoltatták, míg a zenekar be nem fejezte a muzsikát.

A végére nem is maradt más, minthogy még egyszer – de nem utoljára – felköszöntsük Kutyát! Isten Éltessen!

Ja, és az esőt most megúsztuk!

Tags: , ,

  1. csepirobi azt írta:

    Most megúsztátok… Üdv mindenkinek!

  2. kutya azt írta:

    Köszi, jó volt a buli

Szólj hozzá!