Tejfakasztó a Buffaloban

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

A címben szereplő tejfakasztó nem véletlen, de erről majd később. A vidéki legnagyobb törzshelyünk ismét okozott számunkra meglepetést. Jót is rosszat is, bár a pozitív élmény volt több. A szokásoshoz képest későn érkeztünk, mivel Bandi a Hagyaték Örökség zenekarral koncertezett kora este, így meg kellett várnunk. Ráadásul házi sofőrünk, Tóth uram is velük volt, így kettejük nélkül tényleg nem tudtunk sehova menni. Gyors pakolás után irányba álltunk, és elindultunk, de Nagymágocsnál a már-már szokásos Gestapo rendőri ellenőrzés hátráltatott minket. A papírok és az autó is rendben volt folytattuk utunkat, de mivel csúsztunk, így a megszokottól eltérő kép fogadott bennünket: már félház volt a krimóban.Mikorra összeszereltünk, még érkezett úgy 50 vendég, így már a pultig is nehezen vergődtünk el, de bánta a fene. A zenei blokk megkezdése után szinte azonnal megjelentek az első táncosok. Természetesen a lányok voltak a bátrabbak, a fiúk egyelőre a pultot támasztották, ki ne dőljön a helyéről.

Gyors egymásutánban pörögtek a zeneszámok, és egyre többen érkeztek a tánctérre. Semmi különlegesség nem volt az estében, mígnem egyszer csak egy félmeztelen fiatalember lépett mellém a színpadra, kezembe nyomott egy cumisüveget, és beleüvöltötte a fülembe, hogy egészségemre. Nem igazán tudtam, mit is rejt a cuclisüveg, de hamar megnyugodtam: finom lélekmelegítőt. Az első korty után gyorsan kiderítettem, hogy emberünk Lajos névre hallgat, és barátaival éppen Eszter nevű lánya megszületését ünneplik. Ez volt a tejfakasztó buli, innen pedig azonnal teljesen világos volt, hogyan került kezébe a cumisüveg.

Lajosunk ezen az estén – apasága okán – szabad feljárást kapott a színpadra, és ezt megköszönve bőszen hordta nekünk a cumisüveget. Emellett gitárimitátornak is felcsapott – nyilván megirigyelte Bandi sikerét – és egy seprűn szólózott.

Biztos történt még egy és más, de nekünk most ez volt a legemlékezetesebb dolog. A fotókat nézve viszont egyértelműen lejön, hogy megint elképesztő nagy mókát rendeztek a szentesiek. Tartsátok meg jó szokásotokat!

Tags: , ,

Szólj hozzá!