Az asztalon táncolás fellegvára: Buffalo

megmondta: András  // kategória: beszámoló

Az ég a szentesi “kirándulásunkat” is alaposan megsiratta, ugyanis egész este szemerkélt az eső ezen a szombaton. Minket azonban ez sem tántoríthat el abban, hogy eljussunk az asztalon táncolás fellegvárába, vagyis Szentesre a Buffaloba!

Látkép az asztalról (klikk a képre)

Itt ugyan rögtön meglepetések is vártak minket, hiszen a First plakát sehol sem volt látható a krimó bejáratánál, és az előző néhány alkalommal megszokott “tömeg” sem volt még jelen, de mi már tudjuk: utóbbi minden esetben mulandó állapotnak bizonyul.

A bepakolás után aztán elkezdtük a banzájt, és szerencsére már a buli elején akadtak olyanok, akiknek benne volt a lábában alaposan a boogie. Ekkor jött elő a “bosánat” effektus, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Vagyis megesett, hogy Tibi teljesen más hangnemben kezdte a Minden sarkon dallamait, mint ahogyan az van. Ezek szerint – stílszerűen – ő éppen akkor másik sarkon állt mint mi. No de emberek vagyunk, hibázni is tudunk. Még akkor is, ha pl. Tibi esetében ez az arány közelít a nullához 😀

Ezalatt a szórakozni vágyók természetesen szinte folyamatosan érkeztek. Így a szokásoknak – vagy inkább hagyományoknak? – megfelelően csurig megtelt ismételten a Buffalo. Ha sokan vannak, az őrületes ereszd el a hajamat jelent, ami remek a zenekarnak.  A 2. etapban aztán már egyetlen szabad hely sem volt a krimó pultjánál, asztalain, táncterén és ülőhelyein. Megfelelő szavakat még mostanáig nem találtunk arra, mekkora buli szokott ilyenkor minden esetben kialakulni.

Mint ahogy az sem fér a fejünkbe, hogyan lehet úgy ráesni a gitárhoz tartozó effektpedálokra, hogy annak semmi baja ne legyen, viszont a volume poti (hangerő szabályozó) észrevétlenül nullára másszon el… Azért elég komoly, hogy valakinek ilyen intelligens testrészei vannak 🙂 Mi viszont nem voltunk éppen a legokosabbak, hiszen Tibi vezérletével 20 percen keresztül próbálgattuk élesztgetni azokat a kábeleket és pedálokat, amiknek semmi baja nem volt. A folyamat lezárásaként vette észre drága szinyósunk, hogy a torzító hangereje nullán áll. Így hiába is vártuk, hogy megszólaljon a cucc… Szerencsére azért a probléma mégis meglett és a zörgést is tudtuk folytatni.

Az asztalon táncolóknak és remélhetőleg mindenki másnak is remek hír: április 16 – án a megszokott First banzáj ismét elérhető lesz Szentesen!

Tags: , ,

Szólj hozzá!