Gyereknap First módra

megmondta: András  // kategória: beszámoló

Ha Pünkösd akkor gyereknap. Vagy ha gyereknap akkor Pünkösd? Persze egyik sem igaz, de május 27 – én valami ilyesmi volt a helyzet, ugyanis a First Pünkösd vasárnapján szórakoztatta a közönséget gyereknap alkalmából az orosházi művház, az ugrálóvár és a fák árnyékában.

A Petőfi Művelődési Központ által szervezett gyereknapon zenekarunk 17 órától muzsikált bő egy órát a világot jelentő deszkákon lépcsőkön. Szinte már meg sem lepődünk, hogy a fiatalok és a gyerekek milyen elképesztő dalokat tudnak kérni. Így esett a választás például a rock hazai nevesebb képviselőinek egy egy nótájára. Igaz, a szép számmal megjelent érdeklődök közül ez a műsor talán a nagyobb “gyerekek” számára tartogatott több érdekességet. Gyerekműsorunk ugyanis nem lévén közreadtuk a repertoárt tartalmazó papírost, amiből aztán szemezgettek az emberkék azon a koncerten, ahol a zenekar tagjainak is el lett húzva játszva a nótája. A koncert finisében ugyanis jómagam, Zozi, Enikő, Tibi és Andor is “kérhetett” egy nótát.

Gyerünk, a kezeket a magasba

Ez persze némi derültséget is okozott, hiszen két alkalommal is “aranyos” dalra esett a választás a férfi szekciótól. A buli azonban jól sikerült és az idő mellett a megjelentek száma is kellemes érzés volt.

A koncert utóéletéhez még egy rövid sztori is hozzátartozik. Bandika, aki ezúttal is hangosítóként ténykedett, feltette a költői kérdést, miszerint “Mi ez a lom?”. Ha már marhaság, akkor gondoltam vállalom első eszembe jutó hülyeségem: felé fordulva annyit dúdoltam mondtam, hogy lalalala – lom… 2 perccel később a síri csendben pakolászók a jól ismert nóta fütyült dallamára lettek figyelmesek. Az én közreműködésemre ugyanis Tibinek a fülébe mászott a dallam, amit a legnagyobb zajtalanságban kiadott magáról a közelben lévők nagy derültségére.

Összességében tehát jó móka volt ez a koncert is! 🙂

Tags: , ,

Szólj hozzá!