Fáklyás 2008 – ismét platón (videó)

megmondta: Krisztián  // kategória: stb

Ha április 30. akkor fáklyás felvonulás Orosházán. Kozák Lacinak köszönhetően pedig az utóbbi években rendre a sörkertben játszunk egész este, amiért külön hála és elismerés.

A koncertről most rendhagyó módon nem mi írunk, hanem idézünk. Mégpedig Orosháza egyik legjobb és leglátogatottabb netes oldalának, a Földiek blogjának rólunk szóló posztját, melyet Forgó Imi barátunk virított össze.

A magunk részéről csupán egy dolgot jegyeznénk meg, ami mellett nem tudunk elmenni szó nélkül: ez pedig a már korábban is említett “úri közönség”. Sajnos a koncert közepén meg kellett állni pár percre, hogy néhány keresetlen szóval illessük azt a 8-10 – elnézést a kifejezésért – hülye barmot, akik gyakorlatilag a színpad előtt pogóztak, mint az állatok. Ez el is ment volna, ha éppen olyan zene szól, de a pop nótákra is lökdösték egymást. Ezzel pedig azt érték el, hogy a közönség nyugodtabb része hátrahúzódott, és egy része sajnos haza is ment. Ezt már nem hagyhattuk szó nélkül, ami után azért helyre tették magukat, és elsunnyogtak. Akit esetleg érzékenyen érintett Krisztián kissé heves kirohanása a mikrofonba, azt most itt megkövetjük. 🙂

Korbely Gyuri jóvoltából fent vagyunk a YouTube-on…

De jöjjön a Földiek Blog kritikája:
“A sörkertes First nyomulás valami rohadtul nagy volt. Nem túl sűrűn járok el Orosházán a helyi zenekarok koncertjeire (mert hát valljuk be, nem minden arany, ami fénylik) de a szabadtérieken általában ott vagyok, és persze nagyon sok visszajelzést kapok, hogy mikor hol mennyien nem voltak, vagy épp ellenkezőleg, sokan voltak és jó volt a muzsika. Mondjuk azért egy zenekar teljesítménye sokszor nagyban függ a közönségtől is, hogy mit, hogy kajálnak be vagy épp köpnek ki. Na szóval visszatérve a Firstre, az ott töltött 2X20 percet nagyon élveztem. Csak azért nem maradtam ott, mert sietnem kellett, de ennyire szó szerint baromi erős koncertet már rég hallottam, legyen az bármilyen együttes is…”
A kritika további részét itt olvashatjátok.

Tags: , , ,

  1. First zenekar / Orosháza » Fáklyás 2010: 3 és fél óra zene azt írta:

    […] Közeledik az év- számunkra – egyik legnagyobb fellépése: a Fáklyás utáni utcabál. A napokban eldőlt, hogy ismét mi játszhatunk a piactéren. Úgy tudjuk, a körülmények az eddiginél is jobbak lesznek, hiszen végre nem kamionplatón kell szorongani, hanem a város új fedett színpadán – Fifi hang- és fénytechnikájával – léphetünk fel. A koncert a szokásoknak megfelelően 20:15 körül kezdődik, amikor a felvonuló tömeg eléri a piacteret. Innentől pedig éjfélig nyomjuk az ipart megállás és szünet nélkül. Ráadásul új zenéket is betanulunk addigra, frissítve a repertoárt. Addig is nézzétek meg itt és itt emlékeztetőül a 2009-es eseményeket. Az egy évvel korábbi koncertet – mely még a Sörkertben volt – pedig itt találjátok. […]

  2. Tifusz azt írta:

    Skacok!

    Türelmetlenül várjuk a legutóbbi Buffalos képeket 🙂 Nagyon király bulit csináltatok! grt!!! Gyertek sűrűbben 🙂

    sziasztok

Szólj hozzá!