BUÉK 2009

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Azért mínusz 10 fokban mi sem szeretünk játszani. De mit várjon az ember 2009. első órájában, januárban, ami köztudottan tél. És a tél az bizony hideg, ha tetszik, ha nem.

Szóval a visszaszámlálás és az első korty pezsgő után azonnal rákezdtünk. A Kossuth utcán felállított plató ismét kicsinek bizonyult. Nem titok, rettentően utálunk platón játszani: kicsi, szűk és rosszul szól. De ez van. Bár Baranyás elképesztően jól belőtte a hangcuccot – ismét.

A városi szilveszteren idén már harmadik éve mi köszöntjük az újévet, ami tényleg rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra. Innen is köszi az illetékeseknek…

Meglepően sokan voltak kint a nagy hideg ellenére, ami plusz töltetet adott nekünk. A koncepció a következő volt: semmi lassú, andalító zene, hisz hideg van. Ezért gyakorlatilag két óra tömény pörgés volt az egész koncert. A jó hangulatról “előzenekarunk”, a Zanzibár gondoskodott. Igaz, ők a meleg színházteremben nyomták az ipart. De az igazat megvallva, mi kértük a szervezőktől, hogy kint játszhassunk, hiszen mégis csak az az igazi. Ez be is igazolódott, hiszen a kemény mag végig kitartott. (Volt olyan is, aki egy pólóban nyomta a táncot a hangfalon állva. Nyilván fűtötte belülről valami).

Két dolog azonban odafagyott: a pohárban a pezsgő, és Andor hátsó fele a dobszékhez. Előbbiért azért nagy kár…:)

Tags: , , ,

Szólj hozzá!