A First esete a retro diszkóval

megmondta: András  // kategória: beszámoló

Talán nem mindenki hallott arról, hogy az Annoban a péntek esti koncerteket felváltja a jövőben a diszkó. Ez jó vagy sem? Nos, szerintem ahány ember annyi vélemény lenne evvel kapcsolatban is. Mindenesetre – az előzetes információk szerint – ettől függetlenül a First továbbra is számíthat majd a helyi törzshelyünk nyújtotta hangulatos bulikra. Ebben a tudatban készülődtünk az első olyan megmozdulásra a zenekarral ezen a helyen, amely a retro diszkó jegyében lett beharangozva.  Sok alkalommal léptünk úgy színpadra, hogy érdekesebbnél érdekesebb körülmények fogadtak, így a túlzott meglepetés itt sem ragadott el bennünket, de mégis kíváncsian vártuk a gépzenével megkavart hangulatú banzájt. Összességében azonban semmi fennakadás nem volt. De hogy mi is történt pontosan? Lássuk!

Ugyan a megérkezéskor csak az este lemezlovasai voltak jelen a pultos csajokon kívül, ám gyanítható volt előre, hogy ez nem marad így sokáig. Főleg, hogy szép számmal érkeztek az érdeklődők a zenekar tagjaihoz a következő Annos bulival kapcsolatban feltett kérdésekkel. Kicsit családiasan is kezdtük el, de ez a krimókban szinte teljesen megszokott: az első 30 perc visszafogott táncikálása és ismerkedős zenehallgatása hamar át tud csapni óriási ereszd el a hajamba. Itt is tapintható volt az, hogy amint minden később érkező elég kedvet kap a gyomornyugtató nedűk hatása következtében a bulihoz, elkezdődik az igazi banzáj. Felcsendült néhány új dal is részünkről, hiszen folyamatosan a megújulást és a frissülést keressük a lehetőségeinkhez mérten. Szerencsére úgy tűnik, nagyon nem tudunk mellé nyúlni hiszen majd’ minden új nótát örömmel vesz a nagyérdemű.

Az este egyik pikantériája az volt, hogy a tisztelt szervek is ellepték a táncteret, de nem a “Szolgálunk és védünk” jelszótól vezérelve, hanem a megfeszített, kemény munka eredményességét ünnepelhették meg, természetesen “hivatalos” engedéllyel. Nos jelentjük – nem csak róluk – ők is emberek, ezért jól telt el az este.

Sajnos saját tapasztalatom az, hogy nagyon sokan nem figyelnek arra, hogy a színpadon elég komoly értékek vannak, és pl. az én pedálom kábeleit lassan minden fellépés után forrasztani vagy cserélni kell. Ezért továbbra is él a szabály: a színpad a zenekaré!!!

A lényeg azonban nem más: a végére – talán a sok retróra gyűlő érdeklődő miatt is – de ismét szépszámú közönség jött össze, akik jól érezték magukat, csakúgy mint az egész banda. Ennek örülünk, és várjuk a folytatást városunkban is! Természetesen az Annoban találkozunk még!

Ha meg akarod nézni a fotókat, kattints ide.

Tags: , ,

  1. Misel azt írta:

    mAC egyszer az Emiltől kölcsönkért Boss GT-8-ra kapott egy félüveg sört…De a Boss=minőség, szerencsére semmi baja nem lett a cuccnak 😀

  2. senator azt írta:

    Kakastorkú!
    Nem is tudsz forrasztani!Használjál gázpedált!
    üdv: senator

Szólj hozzá!