Hiánypótlás (‘komlós, ‘berény, Orosháza)

megmondta: Krisztián  // kategória: beszámoló

Bizony, jogosan érhet kritika, amiért az aktuális rovat nem volt aktuális. Írd és mondd, két és fél hónapig nem írtam semmit. Az elfoglaltságra fogom a dolgot, de tudom, hogy ez senkit nem érdekel különösebben. Így nem is magyarázkodom tovább, inkább megpróbálom bepótolni emlékezetből a beszámolókat. Emlékképek Tótkomlósról, Mezőberényből és Orosházáról)

Május 1. – Tótkomlós, Erzsébet liget

Ha emlékezetem nem csal, esett az eső a koncert előtt, úgyhogy a színpad mögötti sátorban tömtük magunkba a finom sört és a lekváros kiflit. Ám az időjárás végül megkegyelmezett. Gyors beszerelés, és indult is a szokásos délutáni komlósi matiné. A közönség jó része most is a lelátóra vágyott finom kajákkal teli hassal. Ezért csak az igazán elszántak jöttek a füves placcra táncolni. Ez sajna a délutáni koncertek velejárója. (De sebaj, augusztus 20-án már esti buli lesz, és bízunk benne, hogy a sötétség felszabadítja majd a szunnyadó bátorságot az emberekben).

A koncert egyik legnagyobb poénja talán a bőrkalap megérkezése volt. Andor édesapja gyakorlatilag divatdiktátorként kötelezte a társaságot a kalap viselésére. És mivel nem jellemző egyikünkre sem a texasi vérmérséklet és külső, így elég idétlenül virítottunk benne. Ezen persze mindenki jót röhögött, így már megérte a dolog.

Június 12. – Mezőberény – Petőfi Sándor Gimnáziumi Diákotthon

Valamivel több, mint egy hónap szünet után ismét beültünk a turnébuszba, és irányba álltunk Mezőberénynek. Ide is visszatérőként mentünk, a Petőfi gimi fiataljai invitáltak meg minket.

Mivel itt is lógott az eső lába, így a koncertet bevitték az aulába. Ebben már volt korábban részünk, és ami ebből emlékezetünkben megmaradt: az iszony nagy buli és az elképesztő hangzavar. Ezek most is adottak voltak.

Azért azt ritkán éljük meg, hogy a beállás alatt már táncolnak. Itt ezt is sikerült. Amint elkezdtünk zenélni, azonnal ott termett 5 leányzó. Csak pislogtunk. Ám a tényleges kezdésnél már tele volt a kolesz aulája bulizó fiatalokkal. Nem igen lehet erre a bulira szavakat találni. Komolyan. Elképesztően jó koncert volt, a srácok igazán kitettek magukért.

A végén természetesen tanári parancsszóra kellett befejezni a zenét, de a diákság gyakorlatilag felülbírálta a döntést, így jöttek a ráadások. Nem is tudunk mást mondani: mi köszönjük!!!!

Június 13. – Orosháza, ANNO söröző

Az előző napi mezőberényi zenéléstől felvértezve úgymond rohammal vettük be törzshelyünket, az ANNO-t.
Ismét teltház, ismét dög meleg, ismét nagy füst és ismét pörgős koncert. A képek a galériában önmagukért beszélnek. Amolyan világbéke hangulat uralkodott, mindenki szeretett mindenkit (és senki ne gondoljon semmi rosszra).

Krisztián

Tags: , , , , ,

  1. First zenekar / Orosháza » Blog Archive » Tombolás a mezőberényi koleszban azt írta:

    […] úgy kezdődött, mint egy évvel ezelőtt. Beállás gyanánt felmentünk a színpadra, és már ekkor ott ültek a srácok a színpad […]

Szólj hozzá!